Voordelen Van Glad Stucwerk: Transformeer Je Huis

Strakke muren maken een ruimte licht en aantrekkelijk. Met glad stucwerk ben je meteen klaar. En er zijn meer voordelen.

Strak, licht en sfeervol. In een huis met afgewerkte muren en plafonds voel je je op je gemak. Muren kun je op verschillende manieren afwerken, zoals stuken, pleisteren of spackspuiten.

Glad stucwerk heeft veel voordelen. Oneffenheden werk je spiegelglad weg en je kunt kiezen voor een gekleurde afwerking. De ondergrond is bovendien gebruiksklaar voor verven of behangen. Ideaal dus.

Hoe zorgt stucwerk voor gladde muren?

Een stukadoor egaliseert muren of plafonds met specie. De vakman kan de specie aanbrengen op verschillende ondergronden, zoals gipskartonplaten, bestaand metselwerk of beton. Dit maakt het stuken interessant voor zowel nieuwbouwhuizen als oudere woningen.

Stuken kan op verschillende manieren. Kies uit bijvoorbeeld:

 • Glad stucwerk, voor een strakke en gladde afwerking.
 • Sierpleister, een nauwelijks te beschadigen kunsthars.
 • Betonlook, ziet eruit als beton.
 • Pandomo, exclusief Duits stucwerk dat bestaat uit mineralen.
 • Spackspuiten, voordelig machinaal aangebracht stucwerk.

De verschillende soorten wandafwerkingen hebben hun eigen uitstraling, functionaliteit en voordelen. Zo gaat spackspuiten door het gebruik van een spuitmachine erg snel. Dit maakt het voordelig. De beschermlaag is echter minder sterk dan bij sierpleister.

Glad stucwerk geeft wanden en plafonds een eigentijdse en strakke uitstraling. Bovendien laat het zich makkelijk herstellen. Dit maakt het in veel gevallen een interessante optie.

Verschillen glad stucwerk en sierpleister met structuur

Glad stucwerk brengt een stukadoor met de hand aan. Dit moet heel precies gebeuren en daarom is het cruciaal dat je een vakman kiest. Eventuele oneffenheden zie je meteen in het eindresultaat.

Bij het stucwerk zelf kun je kiezen uit 2 opties: glad stucwerk of stucwerk met structuur. Stucwerk met structuur is sneller aangebracht dan glad pleisterwerk. Dit maakt het voordeliger.

Glad stucwerk aanbrengen kost meer tijd. Maak strakke muren geven je woning een compleet andere uitstraling. Ruimtes lijken groter en door de strakke witte muren oogt je woning lekker licht en zonnig.

Dit zijn de voordelen van glad stucwerk

Glad stucwerk biedt veel voordelen. Dit zijn de belangrijkste.

Herstel glad stucwerk eenvoudig

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij het verplaatsen van een zware tafel bots je bijvoorbeeld tegen de muur. Niet alle stuc is even sterk en laat zich eenvoudig herstellen. Glad stucwerk gelukkig wel.

Bij stucwerk met structuur wil je het patroon herstellen. Bij glad stucwerk is het een kwestie van de juiste kleur kiezen en strak afstrijken. De beschadiging zie je niet meer terug.

Glad stucwerk is hygiënisch

Stof, etensresten en vuil blijven sneller plakken aan muren en plafonds met een grove afwerking. Bij gladde wanden en plafonds hopen ze zich niet op en garandeer je een gezond binnenklimaat.

Denk ook aan de badkamer. Geef bacteriën en schimmel geen kans en laat je wanden en plafonds strak afwerken. Dankzij speciale coatings kun je natte ruimtes prima laten stuken.

Strak stucwerk ziet er fraai uit

Mensen brengen gemiddeld 90% van hun tijd binnen door. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het een prettige omgeving is.

Gladde muren geven je woning een strak uiterlijk. Kies voor neutraal wit, of voor een trendy pasteltint. Laat je inspireren door woonmagazines en stem je meubels wandafwerking op elkaar af. Dan creëer je je eigen paleisje waar je helemaal tot rust komt.

Dit zijn de nadelen van glad pleisterwerk

Tegenover de voordelen van glad pleisterwerk staan ook nadelen. Dit zijn ze in het kort.

Langere droogtijd

Pleisterwerk moet volledig droog zijn voor je het verder kunt bewerken. Glad pleisterwerk heeft relatief veel tijd nodig om te drogen. Dit kan enkele dagen zijn, maar bij voorkeur wacht je zo’n 2 weken. Dit maak de afwerking minder geschikt als je haast hebt.

Beschadigingen vallen sneller op

Oneffenheden vallen op een strakke muur sneller op. Heb je een gezin en jonge kinderen? Dan is glad stucwerk waarschijnlijk niet de beste keuze. Kies dan liever voor keihard sierpleister.

Glad stucwerk is relatief duur

Tijd is geld en dat geldt ook voor een stukadoor. Een vakman brengt glad pleisterwerk doorgaans met de hand aan. Dit garandeert het mooiste eindresultaat, maar kost ook meer tijd. Houd daar rekening mee bij je begroting.

Nieuwbouwhuis wel of niet glad laten stucen?

“Kan ik mijn nieuwbouwhuis glad laten stuken?” Dit is een veelgestelde vraag. En een goede, want een nieuwbouwhuis bevat vaak nog veel bouwvocht en de muren zetten zich uit. Dit vergroot de kans op barstjes en haarscheurtjes in het stucwerk.

Voor het stucen van een nieuwbouwwoning zijn tegenwoordig goede oplossingen beschikbaar. Laat de muren bijvoorbeeld glad stuken met een dunne pleisterlaag, dan kun je eventueel beschadigingen eenvoudig wegwerken. Vraag een vakman om advies.

Glad stucwerk maakt van je huis een droomhuis

Voel je helemaal thuis in een perfect afgewerkt huis met strakke muren en plafonds. Dankzij glad stucwerk geef je stof en bacteriën bovendien geen kans. Laat je nu adviseren en maak van je huis een droomhuis.

Professioneel en razendsnel stucwerk? Kies ook voor Stucwerk 038

Strak en professioneel stucwerk maakt je woning af. Of het nu om een ouder huis of een nieuwbouwwoning gaat.

Wil jij ook meer rust en comfort en is je woning ouder dan 2 jaar? Profiteer dan van de aantrekkelijke 9% btw-regeling en bespaar flink. Op het stucwerk zelf en de voorbereidende werkzaamheden, zoals voorbehandeling en gebruikte materialen.

Geef je huis de uitstraling die het verdient met de hulp van Stucwerk 038. Als regio-expert zijn we actief in deze plaatsen:

 • Zwolle
 • Hattem
 • Kampen
 • Heerde
 • Wapenveld
 • Meppel
 • IJsselmuiden
 • Wezep
 • Heino
 • Raalte

Een strak huis begint met een afspraak.

Neem nu contact met ons op.