Spacspuiten: Strakke Muren Voor De Scherpste Prijs

Strak afgewerkte muren maken je woning helemaal af. Met Spacspuiten realiseer je de uitstraling van traditioneel stuken, voor superscherpe prijs.

Weet je dat je zo'n 90% van je tijd binnen doorbrengt? Dan is het fijn als je huis comfortabel, licht en uitnodigend is. Strak afgewerkte muren zorgen hiervoor. Muren professioneel laten stuken kan echter behoorlijk duur zijn. Gelukkig is er nu een betaalbaar: Spacspuiten. Lees snel verder en ontdek wat Spacspuiten zo interessant maakt.

Wat is spackspuitwerk precies?

Bij stucwerk egaliseert een stukadoor wanden of plafonds met een laag specie. Dit geeft ze een gladde en strakke afwerking, waardoor je woning groter en lichter oogt.

Traditioneel wordt de specie met de hand aangebracht. Dit kost relatief veel tijd en daar betaal je voor. Spacspuiten is een betaalbaar alternatief.

Bij het Spacspuiten brengt een stukadoor de specie aan met een spuitmachine. Dit gebeurt onder hoge druk in 2 fases. Eerst egaliseert een meslaag het plafond of de muur. Vervolgens zorgt een afkorrellaag voor een spiegelgladde afwerking.

Spacspuiten gaat snel en garandeert een prachtig resultaat. Daardoor beschik je voor een lage prijs over strak afgewerkte wanden en plafonds. Het kan al vanaf 7 euro per vierkante meter.

Betaal zelf korrelgrootte en afwerking

Spacspuiten kan zowel op muren als plafonds. Waarschijnlijk kijk je niet elke dag naar boven, maar een strak plafond heeft veel invloed op de uitstraling van binnenruimtes. Zeker als ze verouderd of verkleurd zijn.

De uiteindelijke afwerking van het spuitwerk bepaal je zelf. De korrelgrootte van de tweede laag speelt daarbij een belangrijke rol. Met een grove korrel werk je eenvoudig oneffenheden in wanden en muren weg. Dit is ideaal voor wat oudere woningen. Is de ondergrond na de eerste spuitlaag egaal glad? Kies dan voor een fijne korrel.

Spacspuiten kan ook in kleur. Sausen van muren is dan niet meer nodig en dit scheelt je tijd en geld.

Welke ondergronden zijn geschikt voor Spacspuiten?

Spacspuiten is voor veel situaties een ideale oplossing. Houd wel rekening met de volgende aandachtspunten.

Het is belangrijk dat de ondergrond stevig en vast is. Spacspuiten gebeurt namelijk onder hoge druk. Spuit je zomaar over een bestaande laag heen, dan bestaat de kans dat de ondergrond los laat. Met alle gevolgen van dien.

Geschikte ondergronden voor Spacspuiten zijn onder andere: gipsplaat beton en kalkzandsteen.

Ongeschikte ondergronden voor Spacspuiten zijn hout, kunststof en oppervlaktes met een grove structuur. Deze kunnen in veel gevallen wel voorbehandeld worden, zodat ze alsnog geschikt zijn. Bespreek dit met een ervaren stukadoor.

Dit zijn de voordelen van Spacspuiten

Spackspuitwerk heeft veel voordelen. We zetten ze nog even op een rij.

Spackspuitwerk is goedkoop

Het machinaal aanbrengen van het kalkgebonden spack gaat razendsnel. Daardoor bespaar je tijd en geld.

Hoge kwaliteit

De uitstraling van spackspuitwerk is uitstekend. Je muren en plafonds zien er strak en stijlvol uit.

Veelzijdig

Spack kun je aanbrengen op diverse ondergronden, zoals gipsplaten, beton en kalkzandsteen.

Efficiënt

Spacspuiten kan in elke gewenste kleur. De afwerking is strak en egaal en je hoeft achteraf niet meer te sauzen.

Dit zijn de nadelen van Spacspuiten

Spackspuitwerk heeft niet alleen maar voordelen. Dit zijn de nadelen.

Kalkzandsteen is zacht

Spacspuiten gebeurt met een kalkgebonden materiaal. Deze zogenaamde spack is relatief zacht, waardoor er sneller schade kan ontstaan.

Lastig schade herstellen

Een stukadoor spuit spack onder hoge druk op muren en plafonds. Bij beschadigingen heb je niet zomaar een spuitmachine bij de hand. Dit maakt schade herstellen lastiger.

Overschilderen niet altijd strak

Het egaal overschilderen van spack lukt niet altijd met gewone verf. Tegenwoordig zijn er speciale latexverven voor spack verkrijgbaar.

Sauzen van muren en wanden kost veel verf

Het kalkgebonden spack zuigt snel verf op. Wil je de muren achteraf sauzen, dan heb je daar veel verf voor nodig. Laat je gekleurde spack aanbrengen dan hoeft dit uiteraard niet. En bespaar je meteen tijd en geld.

Afplakken

Bij Spacspuiten komen kleine korreltjes en spuitnevel vrij. Daarom is het belangrijk om ramen en kozijnen goed af te plakken. Dit kost extra tijd.

Kosten Spacspuiten: waar moet je rekening mee houden.

De prijzen voort wandafwerkingen verschillen sterk per materiaal en manier van aanbrengen. Spacspuiten kost gemiddeld tussen de 7 en 10 euro per vierkante meter. Dat is beduidend goedkoper dan andere soorten stucwerk.

Veel ondergronden kunnen bij Spacspuiten direct gespoten worden. En dankzij het machinale aanbrengen ben je verzekerd van een prachtig en egaal eindresultaat.

Tip. Profiteer van btw-korting op Spacspuiten

Is je woonhuis ouder dan 2 jaar? Dan heb je recht op een flinke btw-korting op stucwerk.

Je betaalt namelijk tijdelijk geen 21%, maar 9% btw. Vraag daarom nu een scherpe offerte aan en profiteer van deze interessante regeling.

Professioneel spackspuitwerk: kies ook voor Stucwerk 038

Maak je woning helemaal af met strak en professioneel stucwerk. Stucwerk 038 vertelt je graag alles over de mogelijkheden en voordelen.

Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan profiteer je bovendien van de aantrekkelijke 9% btw-regeling. Op het stucwerk en de voorbereidende werkzaamheden, zoals voorbehandeling en gebruikte materialen. Je bespaart honderden euro’s.

Geef je huis de uitstraling die het verdient met de hulp van Stucwerk 038. Als regio-expert zijn we actief in deze plaatsen:

 • Verlaag je rekening voor stucwerk met 12%.
 • Je hoeft niets te regelen of aan te vragen, dat doet het stukadoorsbedrijf.
 • Creëer rust in je huis.
 • Maak je muren eenvoudig saus- of behangklaar.
 • Voel je lekkerder in je huis.

Maak nu gebruik van de subsidieregeling op stucwerk

Sinds 2009 bestaat er de lage btw voor stukadoors en schilders. Dankzij deze regeling betaal je voor veel schilder- en stucwerkzaamheden slechts 9% btw.

De regeling geldt momenteel voor particuliere woonhuizen ouder dan 2 jaar. Of de regeling in de huidige vorm blijft bestaan is afhankelijk van de politiek. Wacht daarom niet en investeer nu in het verbeteren van je huis. Dankzij het lage btw-tarief bespaar je zo honderden euro’s.

Professioneel en razendsnel stucwerk? Kies ook voor Stucwerk 038

Strak en professioneel stucwerk maakt je woning af. Of het nu om een ouder huis of een nieuwbouwwoning gaat.

Wil jij ook meer rust en comfort en is je woning ouder dan 2 jaar? Profiteer dan van de aantrekkelijke 9% btw-regeling en bespaar flink. Op het stucwerk zelf en de voorbereidende werkzaamheden, zoals voorbehandeling en gebruikte materialen.

Geef je huis de uitstraling die het verdient met de hulp van Stucwerk 038. Als regio-expert zijn we actief in deze plaatsen:

 • Zwolle
 • Hattem
 • Kampen
 • Heerde
 • Wapenveld
 • Meppel
 • IJsselmuiden
 • Wezep
 • Heino
 • Raalte

Een strak huis begint met een afspraak.

Neem nu contact met ons op.