Dunpleister ideaal voor nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoning stuken? Kies voor dunpleister. Het is voordelig, snel en biedt een gegarandeerd strak resultaat.

Zoek je de ideale wandafwerking voor je nieuwbouwwoning, dan heb je die met dunpleister gevonden. Met dit materiaal laat je wanden van je nieuwbouwwoning voordelig, snel en strak stuken. Maar wat is dunpleister precies en wat zijn de kosten?

Wat is dunpleister?

Wanden van een woning kun je op verschillende manieren afwerkingen. Bij een nieuwbouwwoning zijn de muren in perfecte staat. Dit maakt ze ideaal voor dunpleister, een betaalbare en snelle wandafwerking van zo'n 2 mm dikte.

Een stukadoor spuit dunpleister in 2 lagen op de muren. Na 24 uur is het materiaal opgedroogd, en klaar voor verdere verwerking, zoals sauzen of behangen.

Dunpleister wordt snel aangebracht en de pleisterlaag is relatief dun. Dit maakt de behandeling goedkoper dan traditioneel stucwerk en levert hetzelfde gladde en strakke resultaat op.

Ontdek hoe voordelig dunpleisteren is. Vraag nu een offerte aan.

Waarom kiest niet iedereen voor dunpleister?

Dunpleister is een betrekkelijk nieuwe methode voor wandafwerking. Voor het beste resultaat heb je strakke en onbeschadigde muren en plafonds nodig. Daarom is het ideaal voor nieuwbouwwoningen.

Voor het aanbrengen van dunpleister heb je specialistische kennis, ervaring en machines nodig. Niet alle stukadoors hebben die. Dit is een extra reden waarom de methode nog niet zo populair is. Toch zie je dit dat snel verandert, want dunpleisteren is effectief, snel en voordelig.=Wat zijn de voordelen van het spuiten van dunpleister?

Dunpleister is op de eerste plaats voordelig. Een stukadoor spuit het materiaal op de muren en het droogt snel. Zo bespaar je tot wel 50% ten opzichte van traditioneel stucwerk.

Een tweede voordeel is de dikte van de pleister. Doordat het materiaal relatief dun is droogt het snel. Beide lagen kunnen daardoor kort na elkaar worden aangebracht.

Als laatste voordeel is er de korte voorbereidingstijd. Dunpleisteren is vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen, met strakke en onbeschadigde muren. Een stukadoor hoeft slechts de delen af te plakken die niet bespoten moeten worden. Daarna kan hij of zij direct aan de slag.

Heeft het spuiten van dunpleister ook nadelen?

Dunpleisteren is niet in alle situaties geschikt. Het materiaal is met zijn dikte van zo'n 2 mm vooral geschikt als afwerklaag. Oneffenheden kun je er niet mee wegwerken. Dit kan wel met traditioneel stucwerk, dat dikker is.

Soms is een basislaag stucwerk nodig om de ondergrond egaal te maken. Daarop kan de stukadoor dan wel dunpleister spuiten.

Effectief dunpleister aanbrengen is overigens nog niet zo eenvoudig. Daarvoor heb je naast het juiste gereedschap veel kennis en ervaring nodig.

Bij Stucwerk038 hebben we veel ervaring met dunpleisteren. Vraag daarom nu een voordelige offerte aan. Dan voorzien we je nieuwbouwwoning binnenkort van prachtig strakke wanden en muren.

Dunpleisteren nieuwbouwwoning: dit zijn de stappen

Laat je je nieuwbouwwoning door een van de experts van Stucwerk038? Dan volgen we deze stappen

Stap 1. We controleren alle ondergronden op gaten en oneffenheden. Zijn ze dieper dan 2 mm, dan vullen we ze op met een hechtgips. Vervolgens egaliseren we de ondergrond, zodat er later geen uitstekende delen door de pleister prikken.

Stap 2. De volgende stap is het bedekken van delen die niet bespoten mogen worden, zoals kozijnen, trappen en ramen.

Stap 3. Als de voorbereiding klaar is, brengen we de eerste laag dunpleister aan. We spuiten de pleister met een speciale machine op de ondergrond, en strijken het vervolgens glad.

Stap 4. Is de eerste laag uitgehard, dan brengen we de tweede laag dunpleister aan. Dit doen we op dezelfde manier.

Stap 5. De dunpleister moet nu drogen, en gemiddeld duurt dit zo'n 24 uur. De precieze droogtijd is afhankelijk van de ondergrond.

Stap 6. Na het drogen schuren we de muren en wanden licht op en verwijderen we vrijgekomen stof.

Stap 7. Als laatste verwijderen het beschermingsmateriaal en voeren we de eindcontrole uit. Nu kun je het eindresultaat bewonderen.

Is dunpleister ook geschikt voor plafonds?

Dunpleister kan in principe aangebracht worden op plafonds. Het materiaal is met 2 mm echter erg dun en bij veel plafonds zijn de hoogteverschillen te groot voor een geslaagd eindresultaat.

Voor het glad stuken van plafonds heb je meestal dikker materiaal nodig dan dunpleister. Maak een afspraak met de experts Stucwerk038 om het helemaal zeker te weten. Dan beoordelen wij de situatie en geven we advies op maat.

Neem contact op met Stucwerk038.

Wat kost het laten stuken van een nieuwbouwwoning?

Dunpleisteren is een van de mogelijkheden voor de afwerking van een nieuwbouwwoning. Bij een nieuw huis zijn wanden en plafond in perfecte staat, en dat maakt stuken makkelijker en voordeliger.

De exacte kosten het laten stuken van een nieuwbouwwoning verschilt per situatie. Zo is dunpleisteren niet in alle gevallen mogelijk. Neem daarom contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

Dunpleister voor nieuwbouwwoning: nog eenmaal de voordelen

We zetten tot slot de voordelen van dunpleister voor nieuwbouw nog eenmaal op een rij.

Dunpleister is snel, schoon en strak
Het aanbrengen van dunpleister gaat snel en effectief. Laat je de wanden behandelen door Stucwerk038 en latex spuiten, dan ben je doorgaans binnen 1 week klaar. Dat is ideaal voor een strakke planning.

Snel droog
Dunpleister brengen we aan in 2 lagen. De uiteindelijke dikte is zo'n 2 mm. Dit is relatief dun en daardoor droogt de pleister razendsnel. Gemiddeld zijn de wanden al na zo'n 24 uur droog.

Wanden direct klaar voor nabewerking
Dunpleister zorg voor gladde en strakke wanden. Je kunt de wanden direct verder bewerken met latexverf of behang.

Betaalbare wandafwerking
Met dunpleister bespaar je veel geld. Door de snelle verwerking bespaar je tot wel 50% ten opzichte van traditioneel stucwerk.

Professioneel en razendsnel stucwerk? Kies ook voor Stucwerk 038

Strak en professioneel stucwerk maakt je woning af. Of het nu om een ouder huis of een nieuwbouwwoning gaat.

Wil jij ook meer rust en ruimte en is je woning ouder dan 2 jaar? Profiteer dan van de aantrekkelijke 9% btw-regeling en bespaar flink. Op het stucwerk zelf en de voorbereidende werkzaamheden, zoals voorbehandeling en gebruikte materialen.

Geef je huis de uitstraling die het verdient met de hulp van Stucwerk 038.

Als regio-expert zijn we actief in deze plaatsen:

  • Zwolle
  • Hattem
  • Kampen
  • Heerde
  • Wapenveld
  • Meppel
  • IJsselmuiden
  • Wezep
  • Heino
  • Raalte

Onze ervaren stukadoors garanderen een perfecte wand- en plafondafwerking. En dankzij de voordelige 9% btw-regeling bespaar je honderden euro’s.

Een strak huis begint met een afspraak. Neem nu contact met ons op.


Neem nu contact met ons op.