Dunpleister wanden nieuwbouw

Dunpleister informatie


Wat is dunpleister en hoe wordt het aangebracht?

Dunpleister is een pleisterwerk dat in dunne lagen wordt aangebracht met een totale laagdikte van 0 tot 2 millimeter. Hierdoor is het uitermate geschikt voor nieuwbouwwoningen.


Is dunpleister geschikt voor nieuwbouwwoningen?

Ja, vanwege de dunne laagdikte is dunpleister ideaal voor nieuwbouwwanden die schoon en vrij zijn van stof, vet of andere verontreinigingen.


Moet dunpleister worden aangelengd met water voor gebruik?

Nee, dunpleister is een kant-en-klaar product dat direct op de muur kan worden gespoten, zonder de noodzaak om het met water te mengen.


Hecht dunpleister goed op behangklare nieuwbouwwanden?

Absoluut, dunpleister bevat veel hecht- en bindmiddelen, waardoor het uitstekend hecht op behangklare nieuwbouwwanden zonder dat een voorstrijkmiddel nodig is.


Hoe verhoudt de prijs van dunpleister zich tot andere wandafwerkingen?

Dunpleister aanbrengen is over het algemeen een kostenefficiënte keuze in vergelijking met andere alternatieve wandafwerkingen.


Is dunpleister gemakkelijk te schuren en af te werken?

Ja, dunpleister is goed schuurbaar en biedt een glad en strak resultaat na afwerking.


Hoe lang duurt het voordat dunpleister volledig droog is?

De droogtijd van dunpleister varieert, afhankelijk van factoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Over het algemeen moet dunpleister 24 tot 48 uur drogen voordat het volledig uitgehard is.


Kan dunpleister worden overschilderd?

Ja, dunpleister kan worden overschilderd met geschikte verf op waterbasis. Zorg ervoor dat de dunpleister volledig droog is voordat je begint met schilderen.


Is dunpleister geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen?

Dunpleister is voornamelijk geschikt voor binnenmuren. Voor buitentoepassingen zijn er andere specifieke pleisters beschikbaar die beter bestand zijn tegen weersinvloeden.


Kan dunpleister worden gebruikt op bestaande gestucte wanden?

Dunpleister is met name bedoeld voor nieuwbouwwanden. Voor bestaande gestucte wanden kunnen andere soorten pleisters meer geschikt zijn, afhankelijk van de staat en ondergrond van de wand.

Dunpleister wanden nieuwbouw

Vraag een offerte aan

Binnen één werkdag een afspraak!

Geen bestanden geüpload