Dunpleister voordelen

Dunpleister: Een dunner alternatief

De naam zegt het al: dunpleister. En dat is meteen een belangrijk verschil tussen traditioneel stucwerk en dunpleister op productniveau. Bij traditioneel stucwerk wordt doorgaans een stuclaag van 5 tot 10 mm dik aangebracht op de wanden, terwijl dunpleister een laagdikte heeft van slechts 0 tot 2 mm. Het is gemakkelijker te verwerken en werkt daardoor sneller dan traditioneel stucwerk.

Tijdsbesparing met dunpleister

Dankzij de snelle applicatie door een professionele stukadoor en de korte droogtijd, bespaar je veel tijd met dunpleister. Deze tijdsbesparing heeft een positief effect op alle vervolgwerkzaamheden, zoals schilderen, latex spuiten, vloer leggen, keuken plaatsen en zelfs verhuizen. Tijd is immers geld!

Voordelig alternatief

Het laten aanbrengen van dunpleister is minder arbeidsintensief. Een stukadoor kan in één dag veel vierkante meters dunpleister spuiten. Omdat arbeidskosten het grootste deel van het totaalbedrag uitmaken, bespaar je aanzienlijk in vergelijking met traditioneel stucwerk. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom dunpleister zo populair is geworden in de nieuwbouw.

Hetzelfde strakke effect

Naast de tijds- en kostenbesparing biedt dunpleister ook een uitstekend optisch resultaat. Het is het superieure product voor gladde wandafwerking in behangklare muren van nieuwbouwwoningen. Belangrijk is wel dat de werkzaamheden correct worden uitgevoerd, inclusief het aanbrengen van wapeningsgaas op scheurgevoelige delen, voldoende dunpleisterlagen en zorgvuldig schuren na droging.

Duurzaamheid van dunpleister

Hoewel bouwen op zichzelf niet duurzaam is, kunnen we wel stellen dat dunpleisters relatief duurzaam zijn in vergelijking met traditioneel stucwerk of renovlies. Dunpleisters zijn kant-en-klaar, waardoor er geen grote hoeveelheden water nodig zijn. De geconcentreerde formule zorgt voor een efficiënt materiaalgebruik. Bovendien blijft er na verwerking weinig tot geen afval over. Dunpleister kan langdurig worden hergebruikt door eenvoudigweg overschilderen. Bij toekomstige verbouwingen of sloop van het gebouw is het zelfs biologisch afbreekbaar.

Dunpleister voordelen

Vraag een offerte aan

Binnen één werkdag een afspraak!

Geen bestanden geüpload